LED lamp voor fotobiomodulatie of lichttherapie

Ideaal voor alle esthetische behandeling

Lees meer over het gebruik van LED lampen tijdens esthetische behandelingen zoals na een chemical peel, microneedling, cryolipolyse of meer. Fotobiomodulatie, fototherapie of lichttherapie zorgt voor een sneller herstel na een esthetische behandeling.

 

BL003 red FLOW LEVEL LASER THERAPY Fototherapie, ook genaamd fotostimulatie of fotobiomodulatie, is een manier waarbij men de huid kan behandelen met behulp van licht geproduceerd door een LED toestel (laser met lichte intensiteit). Deze techniek werd reeds ontdekt in de jaren 50 in Engeland maar het is pas in de loop van de laatste 10 jaar dat zijn populariteit enorm is toegenomen binnen de esthetische geneeskunde omwille van zijn talrijke toepassingen, zijn goede resultaten en zijn niet invasieve karakter. Werkingsmechanisme van FotoBioModulatie Een zekere hoeveelheid energie onder de vorm van fotonen wordt geabsorbeerd in de bovenste huidlaag door cellen die « receptoren » van energie hebben (binnen hun mitochondria). Dit leidt tot verschillende actie-reactie-cascades met als gevolg een versnelling van het metabolisme en de cellulaire proliferatie (met inbegrip van de fibroblasten). Deze extra verkregen energie laat toe alle belangrijke cellulaire functies te reactiveren, wat resulteert in een reactivering van de biologische activiteit.

 

Wetenschappelijke referenties over fototherapie

1. [Adjunctive 830 nm light-emitting diode therapy can improve the results following aesthetic procedures]
2. [Low-level laser (light) therapy (LLLT) in skin: stimulating, healing, restoring.]
3. [Light-emitting Diodes]
4. [The Nuts and Bolts of Low-level Laser (Light) Therapy]
5. [Antiphotoaging effects of light-emitting diode irradiation on narrow-band ultraviolet B-exposed cultured human skin cells]
6. [Green tea and red light a powerful duo in skin rejuvenation]
7. [Low-level laser (light) therapy (LLLT) for treatment of hair loss.]