| 30 Jun 2022

Wat te doen tegen zware benen?

Hoe zware benen te behandelen? Lymfedrainage, massage, crèmes... Ontdek onze adviezen.

Wat te doen tegen zware benen?

Zware pijnlijke benen

Met de aankomst van de zomer komen ook alle ongemakken van de hitte zoals transpiratie, zonnesteken of het gevoel van zware benen. Dit ongemak manifesteert zich als tintelingen of gevoelloosheid. Sommige mensen klagen zelfs over krampen, jeuk of een branderig gevoel. Het gevoel van zware benen komt zeer vaak voor.

Alle leeftijdsgroepen worden getroffen: 20% van de 18- tot 39-jarigen heeft er last van en vanaf de leeftijd van 40 jaar stijgen de cijfers; 25% van de mannen en meer dan 50% van de vrouwen hebben er last van.

Vrouwen zijn er gevoeliger voor door de hormonale veranderingen die zij dagelijks ondergaan (de pil, menstruatie, zwangerschap, menopauze, enz.). Maar wat is de oorzaak van dit verschijnsel? 

Waarom hebben we vermoeide en pijnlijke benen?

Het gevoel van zware benen wordt door vele factoren veroorzaakt, maar een slechte bloedcirculatie is vaak de hoofdoorzaak. Het zuurstofarme bloed moet naar het hart worden getransporteerd, wanneer dit niet kan zal het bloed door zwaartekracht naar de onderste ledematen van het lichaam verzakken, hierdoor ontstaat er pijn en zware benen. Het gebeurt ook vaak aan het einde van de dag.

Hoe kan u uw klanten helpen om het effect van zware benen dagelijks te verlichten?

Nu dat het weer warmer wordt, zullen veel klanten u in vertrouwen nemen over hun problemen met zware benen. Zij zullen zich tot u wenden voor advies voor doeltreffende oplossingen.

Wij hebben de beste tips voor u op een rijtje gezet om dit met uw klanten te delen:

Adviseer hun om te sporten

Regelmatige lichaamsbeweging zal uw klanten helpen het symptoom van zware benen te voorkomen. Als de kuit niet gespierd genoeg is, kan hij zijn rol als pomp niet vervullen om het zuurstofarme bloed terug naar het hart sturen. Daarom is het belangrijk regelmatig te bewegen (minstens 20 minuten per dag). Stel uw klanten voor te gaan zwemmen, wandelen of fietsen. Deze activiteiten bouwen niet alleen spieren op, maar revitaliseren ook de bloedsomloop. Uitstekend voor het moreel ook!

Draag de juiste kleren

Loszittende kleding heeft één grote verdienste: ze vernauwen het been niet. Dat klopt, in tegenstelling tot compressiekousen, die een regressieve compressietechniek langs de kuit hebben, belemmeren strakke broeken de bloedcirculatie.

Douchen met koud water

Raad uw klanten aan om hun douche te beëindigen met koud water. Een hoge watertemperatuur vernauwt de aderen en verhindert de goede werking van de bloedsomloop. Koel water trekt de aderen samen en vernauwt ze om de bloedregeling te vergemakkelijken.

Lymfedrainage om zware benen te verlichten

Kies in uw instituut voor de anti-zware benen behandeling met BODYPERFECT II. In de cabine kunt u de zware benen van uw cliënten verlichten met lymfedrainage. Dankzij een dubbele opwaartse en draaiende beweging verbetert de lymfedrainage de capaciteit van de lymfevaten. Het is de beste techniek om op te treden tegen zware benen en het vasthouden van vocht.

U kan lymfedrainage uitvoeren en zware benen vermijden met het professionele apparaat - BODYPERFECT II van celestetic.

De Bodyperfect is een veelzijdig toestel dat 3 technologieën combineert om te draineren, cellulitis te elimineren en de huid te verstevigen !

Contacteer ons

De BodyPerfect verlicht en verfijnt benen die gezwollen zijn door oedeem. Aan het einde van de behandeling zal uw klant een echt gevoel van lichte benen krijgen. Dit nieuwe gevoel van welzijn zal gepaard gaan met een gevoel van vitaliteit.

U kunt deze behandeling een- of tweemaal per week in het instituut aanbieden en de voordelen thuis verderzetten met een aangepaste bodycrème om de vele voordelen te verlengen.

Beenmassage met crèmes en gels voor een fris gevoel:

Het gebruik van koel aanvoelende crèmes zorgt voor een fris effect op de benen. Deze crèmes stimuleren de bloedsomloop en de lymfedrainage dankzij hun gerichte actieve bestanddelen.

Welke crème om zware benen te verlichten?

Stel uw klanten in de zomer voor om hun benen te masseren met een drainerend en tonifiërend product, met frisse ingrediënten zoals muntextract of cafeïne. De werking van de actieve bestanddelen in combinatie met de massage zal de bloedsomloop stimuleren.

De Ultra Slim celestic crème werkt in de diepte om de aderen te deblokkeren en de bloedstroom te versnellen. Verrijkt met gerichte actieve bestanddelen, heeft het een ontzwellende en verzachtende werking. De Ultra Slim celestetic crème voorkomt het vasthouden van vocht dat verantwoordelijk is voor zwelling. De benen worden lichter.

De voordelen van Ultra Slim celestetic ingrediënten?

- Mint extract: verfrissend, het verlicht het gevoel van zware benen. Het muntextract verhoogt ook de diepe penetratie van de andere actieve bestanddelen.

- Cafeïne: bevordert de lymfedrainage en activeert de microcirculatie. Cafeïne verfijnt de vetcellen die druk uitoefenen op de aders.

- L-Carnitine: speelt een beslissende rol in de energievoorziening van het lichaam. L-Carnitine bevordert de lymfedrainage en verbetert de bloedcirculatie. Dit ingrediënt verzacht de symptomen en bevordert het herstel.

 

De onderhoudsbehandeling

De onderhoudsbehandeling speelt een grote rol bij de regulering van zware benen. Verschillende ingrediënten zijn erg belangrijk in de strijd tegen een slechte bloedsomloop:

- Drainerende bestanddelen: kersenpitten, groene thee, venkel of paardenbloem zorgen voor vochtafdrijving en bevorderen de bloedsomloop. In de vorm van kruidenthee wordt de werking ervan gemaximaliseerd, terwijl de hydratatie behouden blijft. Aarzel niet uw cliënten aan te moedigen groenten te eten vanwege hun hoog kaliumgehalte. Probeer alvast natriumrijke voedingsmiddelen te beperken. Te vermijden (zout): klaargemaakte maaltijden, kaas…

- Antioxidant-ingrediënten versterken de bloedvaatwanden en maken het bloed vloeibaarder zodat het beter kan stromen. De consumptie van rode vruchten, citrusvruchten, of zelfs oliehoudende zaden zoals guarana zijn uiterst heilzaam zijn voor het lichaam.

Anti-zware been voedingssupplementen

Guarana is een ingrediënt dat de hoogste concentratie cafeïne ter wereld bevat. Het zit in voedingssupplementen. Het is één van de ingrediënten van celestetic Weight Control. Dit voedingssupplement werkt in op de stofwisseling, de afvoer en de darmtransit. Het helpt ook om vet te verbranden om gewichtsverlies te bevorderen. Ideaal voor een slanker figuur.

3 capsules per dag van Weight Control verbeteren de stofwisseling. Weight Control helpt het gevoel van zware benen te beperken terwijl u vet verbrandt. Het metabolisme wordt verbeterd. Het werkt tegen cellulitis en het gevoel van zware benen.

online kopen.