Interviews | 14 Jun 2021

Van Voetvrouw Anneke naar huidverbeterende gelaatsverzorgingen

Elke maand zet Celestetic een schoonheidsspecialiste in de kijker, deze maand namen we een bezoekje bij Anneke van Ann Jolie in Genk. Hierbij bespreken haar verhaal, wat haar motiveerde om als schoonheidsspecialiste aan de slag te gaan en wat voor projecten ze in de toekomst voor ogen heeft. Het gesprek beginnen we in haar knusse en roze salon.

Van Voetvrouw Anneke naar huidverbeterende gelaatsverzorgingen

Hoe ben je eigenlijk in de beautysector beland?

Ik ben eigenlijk altijd actief geweest in de thuiszorg en was ontzettend geïntrigeerd naar de link tussen oncologie en diabetes met voetverzorging. In die sector kwam ik veel mensen tegen met diabetes die niet goed wisten hoe ze nu precies hun voeten moesten verzorgen, want dat is eigenlijk best een delicate zaak. Mijn papa is vorig jaar daarbij overleden aan kanker en vertelde me dat er niet écht aandacht wordt besteed aan de patiënt. Ik besloot me dus hierin te gaan verdiepen en dus werd ik Voetvrouw Anneke. Bij mij konden klantjes dus terecht om hun voetjes te verzorgen, toch kreeg ik steeds meer de vraag naar huidverzorging.  Na mijn manicure en pedicure opleiding kwam ik nog meer in contact met de huidverzorging en nam ik de stap me ook hierin te laten bijscholen. Op heel natuurlijke wijze ben ik dus in de beautywereld gerold! 

Hoe heb je jouw salon opgericht?

Ondertussen werk ik al één jaar hier in mijn salon in Genk. Het is al heel lang mijn grote droom geweest om mijn eigen salon op te starten, maar op financieel vlak was het moeilijk om van start te gaan. Uiteindelijk stelde mijn vriend voor om een pand te gebruiken dat hij al had. Zo kon ik dus stap voor stap mijn eigen salon oprichten.

 

Welke klanten komen er nu naar jou toe?

In het begin waren dit vooral klanten die hun voeten kwamen verzorgen maar aangezien ik steeds meer vraag kreeg om huidproblemen aan te pakken, liet ik mijn naam veranderen naar Ann Jolie. Sinds mijn naamsverandering heb ik nog meer klanten die naar me toekomen voor huidverzorging en huidverbetering. Op vraag hiervan ben ik eerst begonnen met het aanbieden van ontspannende gelaatsverzorgingen, nadien wilde ik echt de huidproblemen aanpakken, waardoor ik botste op het merk Celestetic. Het was Belgisch, kortbij en werd niet overal verkocht, ik was meteen verkocht! Ik werk er nu sinds 2 maanden mee en ben nog steeds super tevreden.

Hoe reageren zij dan op ons merk?

In het begin kenden mijn klanten het merk Celestetic eigenlijk niet, maar bij het zien van mijn huid wilden ze dezelfde resultaten zien bij hen. Ik beveelden hen dan de juiste producten aan en nu zijn ook zij super enthousiast over het merk.  Ik vertel hen wel dat een mooie huid niet vanzelf komt en er verschillende stappen aan vooraf komen, toch ik heb zelf zo mijn favorietjes die ik super graag gebruik!

-"Ik vertel mijn klanten vanaf 25 jaar om hun huid al te beschermen tegen huidveroudering, want vanaf die leeftijd begint die al te verouderen"

Wat zijn jou favorieten dan zoal?

Het product waar ik het meest over enthousiast ben is toch wel de C Perfect! Die geeft zo’n mooie glow op mijn gezicht waar ik zo’n fan van ben. ’s Avonds amuseer ik me ook met de dermaroller in combinatie met het Global Perfect serum. Een andere favoriet voor mij is de Pure Foamer die ik onder de douche gebruik om mijn gezicht te reinigen, na die reiniging breng ik de dagcrème met SPF aan (Ultimate Protect). Ik gebruik die ook altijd bij mijn kindjes zodat ook zij beschermd blijven van de zon.

Kan jij ons jouw ochtend- en avond skincare routine dan ook verklappen?

Ook mijn ochtend- en avondroutine staan helemaal in het teken van jullie producten! ‘ s Ochtends reinig ik altijd mijn gezicht met de Soft Clean reinigingsmelk, mijn reiniging sluit ik dan af met de tonic. Vervolgens doe ik altijd mijn vitamine C-serum (C-Perfect) op met de dagcrème met SPF, hierna doe ik make-up op. Mijn avondroutine varieert dan weer, ik wissel vaak tussen de PureFoamer reinigingsmousse of Soft Clean reinigingsmelk en als nachtcrème (Active Repair) gebruik ik oftewel de gewone crème of de nachtcrème met peeling (Active Peeling). 

Wat zijn jouw tips tegen huidveroudering?

De huid beschermen tegen de zon vind ik sowieso super belangrijk i.v.m. huidveroudering, ik smeer me dan ook altijd in met een hogere beschermingsfactor. Ik heb trouwens onlangs de nieuwste Sun Cream van Celestetic uitgetest en ook die vind ik super, ik kan die zelfs insmeren over mijn make-up heen en dan ziet alles er nog steeds goed uit! Ik zeg ook aan al mijn klanten boven 25 jaar dat ze zich echt moeten beschermen tegen de zon omdat de huid vanaf die leeftijd al begint te verouderen. Ik raad hen daarom aan om hun gezicht grondig te reinigen en een dagcrème én anti-aging serum aan te brengen om dieg tegen te gaan.

Ik heb daarbij het gevoel dat de Hydrapeel ook anti-aging werkt. Ik heb de machine nog niet heel lang maar bij mij komen mijn klanten één keer per maand en ze zien ook echt al een verschil. Ik heb ook een klant die nu al drie keer is geweest en ze vertelt dat haar huid minder droog is, ze veel minder kraaienpootjes heeft dan voordien en ook haar acne fel is verminderd. Die resultaten zijn zeker wel logisch, bij zo’n behandeling wordt de huid grondig gereinigd waardoor verstopte poriën en imperfecties worden verminderd, maar er worden tegelijkertijd ook serums in de huid ingesluisd die dan weer anti-aging resultatengeven.

 -"Ik heb een positieve wending gegeven aan de coronasituatie. Ik besloot deze tijd te gebruiken om me extra bij te scholen."

Wat vond je eigenlijk van de Celestetic Academy?

Na de opleiding over de Hydrapeel (hydromicrodermabrasie) heb ik ook de opleiding microneedling gevolgd en ik was zo verrast van hoe professioneel de opleiding op de Celestetic Academy was. Ondanks dat ik een beetje bang was om microneedling uit te voeren om mijn klanten, legde Ilse het zo goed uit dat ik nu zelfverzekerd dit zelf kan uitvoeren op mijn klanten.  Maar ik kijk er ook naar uit om later een HIFU opleiding te gaan volgen. Het is een techniek die verstevigend werkt en mijn klanten vragen er toch echt wel naar omdat ze nog niet over willen gaan naar plastische chirurgie. 

Het laatste jaar was niet zo evident als schoonheidsspecialiste, hoe ben jij omgegaan met de struggles van het voorbije jaar?

Ik was toen eigenlijk net voltijds begonnen voor mijn salon en dat bracht me wel in paniek, toch heb ik snel besloten om er een positieve wending aan te geven. Ik besloot om me bij te scholen in de huid en zijn huidproblemen, ik leerde dit merk kennen en kon de producten rustig leren kennen. Ik heb die tijd dus eigenlijk meer als positief dan negatief ervaren, omdat het de ideale manier was om mijn zaak net te verbeteren. Sowieso zie ik mezelf in de toekomst nog steeds één op één behandelingen geven en wil ik mezelf blijven verdiepen in de huidproblematiek om mijn klanten zo goed mogelijk te blijven helpen!

online kopen.