| 08 Sep 2022

Hoe voer je een veilige en effectieve peeling uit?

5 tips voor een succesvolle peeling

Hoe voer je een veilige en effectieve peeling uit?

Om na de terugkeer van vakantie, acne of andere onvolkomenheden te beperken. Kan u uw klanten een peelingbehandeling aanbieden.

Het begin van het nieuwe schooljaar is het ideale moment om de peelings in de kijker te zetten op uw behandelingsmenu.

Tijdens het zomerseizoen zijn uw klanten blij om te zien dat hun huid verbeterd is. De teint wordt kleurrijker. Roodheid is verminderd. Oneffenheden zijn uitgewist. Acne heeft de neiging te verdwijnen.

Maar, zoals je weet, is het niet zo eenvoudig. En uw klanten zijn zich er niet altijd van bewust dat er een keerzijde zit aan die mooie bruine kleur.

Onder invloed van de zon wordt de huid dikker om zich te beschermen. In de onderste lagen raken de talgklieren verstopt. Zodra de zon weg is, wordt de huid dunner en verschijnen er microcysten of mee-eters.

Om een doeltreffende en veilige peeling uit te voeren, stellen wij voor dat u de protocols onderzoekt die in acht moeten worden genomen voor een succesvolle peeling.

Waarom is een peeling goed voor de huid na de zomer?

De peeling zal de huid van uw cliënt een frisse start geven. De peeling verwijdert dode en beschadigde cellen. Een paar dagen na de peelingbehandeling verschijnt er een nieuwe huid.

Een ander voordeel van de peeling is de geleidelijke verdwijning van bestaande puistjes. De huid begint het talg weer in evenwicht te brengen en de huidcellen worden vernieuwd. Tekenen van veroudering en hyperpigmentatie worden verminderd.

Is het mogelijk om de huid te verbranden met een peeling?

Peels voor esthetische doeleinden verbranden de huid niet! Ze geven uw cliënten een onmiddellijk nieuw huideffect, zonder branderig gevoel en zonder bijwerkingen!

Esthetische peelings werken stapsgewijs om onvolkomenheden en fijne lijntjes te verminderen. Peels verwijderen langzaam de dode huidlagen. Daarom moeten de behandelingen met een tussenpoos van 2 tot 4 weken plaatsvinden.  Ze hebben geen sociale uitzetting nodig.

Dermatologische peelings kunnen de huid verbranden. Deze peelings zijn bedoeld om de huid op een min of meer invasieve manier te vernieuwen en er is een sociale uittreding te verwachten die 1 week tot 1 maand kan duren.

Wat zijn de contra-indicaties voor een peeling?

De belangrijkste contra-indicaties zijn de klassieke voor elke esthetische ingreep:

  • Blootstelling aan UV-zon of zonnebank voor of na een sessie,
  • Uw cliënt mag niet zwanger zijn of borstvoeding geven.
  • Zware behandelingen die aan de gang zijn, zoals chemotherapie of radiotherapie.
  • Mensen met een mogelijke allergie voor fruitzuren.

Er zijn zeer weinig contra-indicaties voor peelings voor esthetische doeleinden.

Kunnen peelings het hele jaar door worden gedaan?

Aangezien blootstelling aan de zon een belangrijke contra-indicatie is voor oppervlakkige peelings, is het beter om de maanden met te veel zon te vermijden .

Het echte peeling seizoen loopt van september tot april.

Als uw cliënt zich echter niet blootstelt aan de zon of niet van plan is op vakantie te gaan, is het heel goed mogelijk deze behandeling in de zomer uit te voeren.

Er zijn ook zachte peelings, die het hele jaar door en op alle huidtypes kunnen worden gebruikt. Deze zachte peelings zorgen voor een onmiddellijk verstrakkend effect. De huid van uw klant zal onmiddellijk een prachtige gloed hebben. Het effect van een nieuwe huid.

Kan de peeling worden gecombineerd met andere behandelingen?

Absoluut, u kunt het gebruik van peelings combineren met andere behandelingen. Voor de peeling kunt u gebruik maken van gefractioneerde radiofrequentie. Na de behandeling kunt u gebruik maken van microneedling, mesotherapie zonder naalden, of LED Biostimulatie.

Gecombineerde behandelingen verbeteren de resultaten exponentieel! Dit verhoogt de tevredenheid van de klanten in hoge mate. Afhankelijk van de behandeling, zullen sommige worden toegepast tijdens dezelfde sessie. Andere worden een paar dagen later aangebracht om de huid niet te overprikkelen.

Kunnen een Peeling en een Microneedling tijdens dezelfde sessie worden gedaan?

Het is perfect mogelijk en zelfs aanbevolen om een peeling en een Microneedling in dezelfde sessie uit te voeren.

Deze 2 technieken vullen elkaar perfect aan.

De peeling heeft een meer visuele en onmiddellijke uitwendige werking op de kwaliteit van de huid. Microneedling vult de peelings aan door dieper in te werken op de regeneratie en het aanpakken van de huidindicaties, maar de effecten zullen visueel iets langer op zich laten wachten.

Deze 2 behandelingen, peeling en Microneedling, werken dus perfect in synergie. Het is echter van essentieel belang om een aangepast protocol te hebben wanneer de twee worden gecombineerd, omdat het heel anders zal zijn dan een protocol waarbij deze behandelingen afzonderlijk worden uitgevoerd, bijvoorbeeld.

Als u vragen hebt over medio-esthetische protocollen of peeling, laat het ons weten en we zullen ze graag bespreken in een toekomstig artikel.

CONTACTEER ONS

 

 

 

 
online kopen.