| 25 Mar 2022

Anti-ageing: hoe kunnen huidverslapping en rimpels in de hals en het décolleté doeltreffend worden behandeld?

Als u voelt dat uw huid verslapt en rimpels krijgt, geen paniek, niemand ontsnapt aan de veroudering van zijn huid. Er zijn echter oplossingen om het ontstaan van rimpels te voorkomen en als ze al goed zijn, zullen nieuwe technologieën erin slagen ze gladder en strakker te maken.

Anti-ageing: hoe kunnen huidverslapping en rimpels in de hals en het décolleté doeltreffend worden behandeld?

In de winter en de herfst hebben vrouwen de neiging meer zorg te besteden aan hun handen en ogen dan aan hun hals en decolleté. En als de zonnige dagen terugkeren, is het een ramp. Huidverslapping, donkere vlekken of "venusketting": de rimpels onder ons gezicht kunnen snel uitgroeien tot hardnekkige complexen die we koste wat kost proberen te verbergen achter een coltrui.

Als u voelt dat uw huid verslapt en rimpels krijgt, geen paniek, niemand ontsnapt aan de veroudering van zijn huid. Er zijn echter oplossingen om het ontstaan van rimpels te voorkomen en als ze al goed zijn, zullen nieuwe technologieën erin slagen ze gladder en strakker te maken.

Waarom de hals en het decolleté de eerste tekenen van huidveroudering zijn? 

Elke ochtend is onze schoonheidsroutine vooral gericht op het gezicht en laten we de hals en het decolleté vaak links liggen. Toch zijn deze twee gevoelige en kwetsbare zones de eerste om tekenen van veroudering en verslapping te vertonen, en kunnen ze uw leeftijd gemakkelijk verraden.

De oorzaken van de versnelde huidveroudering in deze gebieden zijn zowel extern als intern. De hals en het décolleté hebben een zeer dunne huidlaag die, door het lage gehalte aan talgklieren, hydratatie en lipiden, minder bestand is tegen aanvallen van buitenaf en niet op natuurlijke wijze kan vechten tegen huidverslapping. Rimpels onder het gezicht komen vaker voor bij vrouwen en worden ook veroorzaakt door verslapte borsten en een verminderde collageenproductie. Naast deze interne factoren zijn er nog andere externe factoren zoals temperatuurschommelingen, zonlicht, vervuiling, roken, wrijven van kleding en frequente hoofdbewegingen.

Meer recent hebben wetenschappers een nieuwe oorzaak van nekrimpels ontdekt: de smartphone. De toename van de tijd die we met ons hoofd naar beneden op onze telefoon doorbrengen, is verantwoordelijk voor het ontstaan van de "tekstrimpel", die zich steeds vroeger openbaart.

Als de rimpels al goed zichtbaar zijn, zijn hier drie effectieve en pijnloze behandelingen om van nek- en decolletérimpels af te komen.

 

1. Bioled: lichtenergie om de huid te regenereren

Fototherapie is een wetenschappelijke innovatie waarbij gebruik wordt gemaakt van de energie in het licht om huidproblemen te behandelen. Dankzij de verschillende kleuren van de lichtbundels die door het LED-apparaat worden uitgezonden, heeft deze technologie een gunstige invloed op een groot aantal problemen zoals huidveroudering, acne, haaruitval, enz.

Tijdens de behandeling zendt het apparaat energie in de vorm van fotonen naar de bovenste laag van de huid en dit brengt verschillende acties en reacties teweeg, afhankelijk van de kleur van het licht. Door de celvernieuwing te versnellen en alle belangrijke functies in de huid te reactiveren, zal Bioled de productie van collageen en elastine stimuleren, proteïnen die essentieel zijn voor een vollere en gladdere huid.

Om rimpels in de hals en op het decolleté te bestrijden, is het raadzaam verschillende sessies van 20 minuten te doen onder de rode led, die de huid regenereert en de veroudering ervan tegengaat, en de violette led, die door het stimuleren van de bloedsomloop de huid in staat stelt langer jonger te blijven.

 

2. HiFu: niet-invasieve lifting !

De HiFu (gefocust ultrasoon apparaat) maakt gebruik van ultrasone diffusietechnologie om de huid van het gezicht en het lichaam strakker en steviger te maken. Deze behandeling, waarvan de ongelooflijke resultaten het onderwerp zijn geweest van talrijke wetenschappelijke publicaties, wordt sterk aanbevolen voor personen die de verslapte huid van de hals en het decolleté, maar ook de onderkin willen aanpakken.

Door als remodeller te werken, maakt de Hifu-techniek het mogelijk om de vetophopingen aan te pakken, maar ook om de huid te verstevigen, aan te spannen en glad te strijken. Onmiddellijk na de behandeling is de huid zichtbaar voller, en de effecten versterken tot 24 maanden na de behandeling.

De doeltreffendheid van Hifu is gebaseerd op de gelokaliseerde verspreiding van ultrageluid in korte pulsen of in uitbarstingen, dankzij koppen die op verschillende gebieden en diepten werken. Deze techniek remodelleert het bestaande collageen en stimuleert het ontstaan van nieuw collageen, nieuwe weefsels, op de plaatsen waar de huid verslapt is, om meer stevigheid en elasticiteit te geven.

 

3. UpSkin : warmte-energie om collageen en elastine te stimuleren

 

Multipolaire radiofrequentie verwarmt gelijktijdig en gelijkmatig de oppervlakkige (dermale) en diepe (hypodermale) lagen van het gezicht, de hals en het décolleté. De diepe verwarming bevordert de productie van collageen en elastine, wat resulteert in een stevigere en gladdere huid. Op de lichaamszones versnelt de verhitting van de vetcellen het metabolisme en doet ze krimpen, waardoor het lichaam een nieuwe vorm krijgt en cellulitis minder zichtbaar wordt.

De UpSkin-behandelingen zijn eenvoudig in gebruik en opmerkelijk doeltreffend: ze maken de huid strakker en behandelen rimpels in de eerste behandeling, met langdurige resultaten na een reeks opeenvolgende behandelingen, zonder dat plastische chirurgie nodig is. De huid wordt strakker en de onderkin wordt met gemiddeld 50% verminderd.

Deze behandeling is perfect te combineren met BioLed: om de huid te kalmeren en te verzachten na de behandeling, doet u een BioLed behandeling met de speciale post-care Cel.Mask in bio-cellulose. Bovendien zal BioLed de cellen extra energie geven om de tekenen van huidveroudering te verjongen en te herstellen.

 

Er zijn nog andere oplossingen die u kunnen helpen in de dagelijkse strijd tegen huidverslapping:

  • De dagelijkse hydratatie van uw huid is van essentieel belang om rimpels in de hals en het decolleté te voorkomen. Inderdaad, deze zeer dunne gebieden zijn snel onderhevig aan uitdroging. Vochtinbrengende gel of crème op basis van hyaluronzuur zal rimpels in de diepte gladstrijken.
    Door de bloedsomloop te activeren, zijn massages ook goede bondgenoten tegen huidverslapping van hals en décolleté. Kies voor antioxidanten en stimulerende ingrediënten zoals cafeïne. Cafeïne helpt ook om vet te verbranden en de onderkin zichtbaar te verminderen.

Ultimate Care is het perfecte thuisverzorgingsproduct om verslapte huid en rimpels van hals en decolleté effectief te behandelen! Deze behandeling voor het gezicht, de hals, het decolleté en de handen is rijk aan krachtige antioxidanten, herstelt de schade en helpt de tekenen van veroudering te verminderen. Het resultaat is dat fijne lijntjes en diepe rimpels worden verminderd en de huid weer straalt, elastisch en stevig wordt.

Met 25% gerichte anti-verouderings- en jeugdbeschermende actieve bestanddelen::

  • 8% Vitmains C + E + B3 (Niacinamide)
  • 3% Hyaluronic Acid
  • 2% Peptides
  • 2% Alpha Lipoic-Acid
  • 2% Coffee 
  • 2% White Tea
  • 2% Ceramides
  • 2% Black, Red and Brown Rice
  • 1% Apple Stem Cells
  • 1% Ginkgo Biloba

 

 

Wetenschappelijke referenties

  • Bukhari, Syed Nasir Abbas, et al. « Hyaluronic Acid, a Promising Skin Rejuvenating Biomedicine: A Review of Recent Updates and Pre-Clinical and Clinical Investigations on Cosmetic and Nutricosmetic Effects ». International Journal of Biological Macromolecules, vol. 120, n° Pt B, décembre 2018, p. 1682‑95. source
  • Neuman, Manuela G., et al. « Hyaluronic Acid and Wound Healing ». Journal of Pharmacy & Pharmaceutical Sciences: A Publication of the Canadian Society for Pharmaceutical Sciences, Societe Canadienne Des Sciences Pharmaceutiques, vol. 18, no 1, 2015, p. 53‑60.  source
  • Masson, F. "Skin hydration and hyaluronic acid." Annales de dermatologie et de venereologie. Vol. 137. 2010.
  • Maytin, Edward V. "Hyaluronan: More than just a wrinkle filler." Glycobiology 26.6 (2016): 553-559.
  • Jeong, Sekyoo, et al. "Anti-wrinkle benefits of peptides complex stimulating skin basement membrane proteins expression." International Journal of Molecular Sciences 21.1 (2020): 73. source
  • Nichols, Joi A., and Santosh K. Katiyar. "Skin photoprotection by natural polyphenols: anti-inflammatory, antioxidant and DNA repair mechanisms." Archives of dermatological research 302.2 (2010): 71-83. source
  • Puizina-Ivić, Neira. « Skin Aging ». Acta Dermatovenerologica Alpina, Pannonica, Et Adriatica, vol. 17, no 2, juin 2008, p. 47‑54. source
  • Grossman, Karyn, and Seth L. Matarasso. "The science of skin care." Current Opinion in Otolaryngology & Head and Neck Surgery 10.4 (2002): 292-296.. source
  • Schouest, Jonathan M., et al. « Improved Texture and Appearance of Human Facial Skin after Daily Topical Application of Barley Produced, Synthetic, Human-like Epidermal Growth Factor (EGF) Serum ». Journal of Drugs in Dermatology: JDD, vol. 11, no 5, mai 2012, p. 613‑20. Source
  • Han, Mira, et al. « Black Rice (Oryza Sativa L.) Extract Modulates Ultraviolet-Induced Expression of Matrix Metalloproteinases and Procollagen in a Skin Cell Model ». International Journal of Molecular Medicine, vol. 41, no 5, mai 2018, p. 3073‑80.
  • Schmid, D., et al. "Plant stem cell extract for longevity of skin and hair." SOFW Journal-Seifen Ole Fette Wachse 134.5 (2008): 30-35.
  • Goldfaden, Gary. "Apple Stem Cells Offer Hope For Aging and Damaged Skin”. Life Extension Magazine. (Nov 2008).
  • Spada, Fabrizio, et al. « Skin hydration is significantly increased by a cream formulated to mimic the skin’s own natural moisturizing systems ». Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology, vol. 11, octobre 2018, p. 491‑97.
  • Herman, A., et A. P. Herman. « Caffeine’s Mechanisms of Action and Its Cosmetic Use ». Skin Pharmacology and Physiology, vol. 26, no 1, 2013, p. 8‑14.
  • Stallings, Alison F., and Mary P. Lupo. "Practical uses of botanicals in skin care." The Journal of clinical and aesthetic dermatology 2.1 (2009): 36-40.
  • Koo, S‐W., et al. "Protection from photodamage by topical application of caffeine after ultraviolet irradiation." British Journal of Dermatology 156.5 (2007): 957-964.
  • Li, Yi-Fang, et al. "Caffeine protects skin from oxidative stress-induced senescence through the activation of autophagy." Theranostics 8.20 (2018): 5713-5730.
  • Thring TS, Hili P, Naughton DP. Anti-collagenase, anti-elastase and anti-oxidant activities of extracts from 21 plants. BMC Complement Altern Med. 2009 Aug 4;9:27.
  • Dias, T. R. "White Tea (Camellia sinensis (L.)): antioxidant properties and beneficial health effects." International Journal of Food Science and Nutritional Diet 2.2 (2013): 19-26.
  • Wang, Xiaoyue, et al. "In vitro anti-aging activities of ginkgo biloba leaf extract and its chemical constituents." Food Science and Technology 40 (2020): 476-482.
  • Belo, Susi Elaine Dal, Lorena Rigo Gaspar, and Patrícia Maria Berardo Gonçalves Maia Campos. "Photoprotective effects of topical formulations containing a combination of Ginkgo biloba and green tea extracts." Phytotherapy Research 25.12 (2011): 1854-1860.
  • Shapiro, Steven D., et al. "Evaluation of safety and efficacy of the TriPollar technology for treatment of wrinkles." Lasers in Surgery and Medicine 44.6 (2012): 453-458.
online kopen.