Business | 07 Dec 2021

7 tips om jouw eindejaarsverkopen te boosten

De verkopen van jouw producten boosten? Ontdek deze tips die dit zonder twijfel doen!

7 tips om jouw eindejaarsverkopen te boosten

1. Anticipeer

De basis van elk plan is anticiperen, en vooral op tijd beginnen aan jouw eindejaarssales plan. Idealiter plan je al jouw acties een jaar op voorhand zodat je niet voor verrassingen komt te staan bij het lanceren van je acties. Plan in deze planning jouw Black Friday acties, kerstacties en natuurlijk nieuwjaarsacties al in.

2. Cadeaubonnen & geschenkpakketten

Bereid interessante cadeaubonnen en cadeaupakketten voor. Deze gaan over jouw toonbank als zoete broodjes. Ze dienen namelijk perfect als cadeautje tijdens de feestdagen. Stel ze duidelijk tentoon in jouw instituut of salon en vermeld er ook telkens een woordje over na de behandeling met de cliënt. Als de behandeling goed was zijn ze sneller geneigd een cadeaubon of geschenk pakket aan te schaffen.

Vergeet deze uiteraard ook niet te vermelden op jouw website. Bij een bezoek aan je website gaan klanten, al dan niet onbewust, meteen op zoek naar een actieknop.Doe je dit niet? Dan is dit een gemiste kans! Voeg dus een zichtbare button toe bovenaan de startpagina van je website of kies voor een pop-up aan de zijkant van homepage.

3. Boost jouw communicatie

Maak gebruik van jouw sociale media en boost ook jouw acties op facebook of Instagram. Deze kanalen zijn het perfecte uithangbord voor jouw allernieuwste eindejaarsacties. Maak geregeld stories en posts over deze acties zodat consumenten deze zeker niet vergeten. Wist je trouwens dat klanten pas na 5 keer dezelfde actie gezien te hebben op sociale media of via nieuwsbrieven ze dan pas deze tot hen is doorgedrongen? Communiceer dus minimaal 5x over een actie zodat ze top-of-mind blijf. Vergeet daarbij niet om een directe link toe te voegen naar je webshop!

4. Doelgerichte e-mail marketing

Ook nieuwsbrieven zijn de ideale manier om jouw klanten te bereiken. Dit kan je naar heel jouw klantenbestand doen, maar heb je er al aan gedacht de aankondiging van jouw acties enkel te sturen naar die klanten die al een cadeaubon of geschenkpakket hebben gekocht in het verleden? Door deze personen te targetten heb je een grotere kans dat ze overgaan tot een aankoop.

Door het aanbod exclusief te maken en bijvoorbeeld te communiceren “nog 50 geschenkpakketten beschikbaar” creëert je een urgentie die alleen maar bevorderlijk is voor jouw verkoop.

5. Organiseer niet te veel acties

Wie denkt “Hoe meer acties, hoe beter!”, heeft het duidelijk mis! Organiseer je te veel acties, dan kunnen cliënten keuzestress ervaren en een aankoop zelfs laten varen. Ons advies: rond drie acties aan

6. Originele cadeautjes

Stel leuke geschenkpakketten op die passen bij jouw instituut, doelgroep en die natuurlijk geschikt zijn om als geschenk te geven. Geef de pakjes een creatieve naam en pak ze mooi in.

7. Volgeboekt voorjaar

Een super succesvol eindejaar, maar een mager voorjaar? Door op tijd hierop te anticiperen zorg jij dat januari en februari niet stilvallen. Plan voor jouw klanten meteen een vervolgafspraak in voor deze maanden en geef ze een interessante korting.

online kopen.